.

.

Opiskele urheiluhierojaksi ja personal traineriksi

.

Hakuaika käynnissä!

.

Urheiluhierojakurssi 08.08.2022 – 21.06.2023 sisältää koulutukset

  1. Hierojakoulutus
  2. Urheiluhierojakoulutus
  3. Personal Trainer koulutus
  4. Tutustuminen hevos- ja koirahierontaan

Hieroja

Hieroja suunnittelee ja toteuttaa potilaan hieronnan ja hierontaa tukevat muut hoidot, ohjaa potilasta tuki- ja liikuntaelimistön oireiden hoidossa ja ennaltaehkäisyssä sekä terveellisissä elämäntavoissa.

Urheiluhieroja

Urheiluhieroja toimii hieronnan asiantuntijana sosiaali-, terveys-, kuntoutus- ja liikunta-alalla, osaa arvioida urheilijan lihashuollon tarpeen, laatii urheilijan lihashuollon suunnitelman, toteuttaa urheiluhierontaa ja sen tukitoimia sekä arvioi ja kehittää omaa ja työyksikkönsä työtä.

Personal Trainer

Yksilöllinen liikunnanohjaaja – personal trainer suunnittelee asiakaslähtöisen, liikunnallisen ja terveyttä edistävän suunnitelman, ohjaa asiakkaalle erilaisia liikuntamuotoja ottaen huomioon terveyskunnon osa-alueet, jakaa tietoa ravitsemussuosituksista kohti oikeaa ateriarytmiä ja energiatasapainoa sekä välittää tietoa ravitsemussuosituksista ennen fyysistä suoritusta, suorituksen aikana ja palautumisvaiheessa.

.

Opiskelijat Ilveksessä ja Tapparassa

Joukkueissa pelaajia hierontaan usean oppilaan voimin samalla kertaa. Ilveksessä toimii kaksi Tampereen Urheiluhierojakoulusta valmistunutta urheiluhierojaa opiskelijoiden harjoittelun ohjaajina. Yhteistyö seuran kanssa on alkanut 1990-luvun alussa.

.

Urheiluhierojan työn edellytyksiä

Urheiluhierojan työ vaatii hyvää ergonomiaa ja hierontatyöhön liittyvää tekniikan osaamista, jonka vuoksi ammatti sopii kaiken kokoisille ihmisille.

Urheiluhierojan on hyvä olla myös itse aktiivinen liikkuja ja kiinnostunut liikunnasta sekä ihmisen hyvinvoinnista. Opiskeluaikana suositellaankin liikunnan harrastamista, joka auttaa palautumaan työharjoittelun fyysisistä ja psyykkisistä rasituksista ja antaa voimia myös teorian opiskelemiseen.

.

Opiskelijat Ilveksessä ja Tapparassa

Opiskelijat saavat vastuuta hoitaa itsenäisestikin ammattiurheilijoita. Urheiluhieronnan harjoittelua Tapparassa ohjaa Tampereen Urheiluhierojakoulusta valmistunut urheiluhieroja. Yhteistyö seuran kanssa on kestänyt jo 30 vuotta!

.

Urheiluhierojakurssin opiskelijavalinta

Opiskelijavalinta toteutetaan hakulomakkeeseen ja henkilökohtaisen haastattelun nojaten. Valinnoissa tukeudumme myös Opetushallituksen opiskelijaksi ottamista koskeviin säädöksiin, jotka koskee myös urheiluhierojaksi opiskelua.

.

Hieronnan harjoittelu

Hierojaksi opiskelu sisältää ohjattua hieronnan harjoittelua arkisin joka toinen viikko koulun hierontaklinikan aukioloaikoina yhteensä 220 tehollista hierontatuntia, n. 25 tuntia kuukaudessa.

Koululla tapahtuva hieronnan harjoittelu kattaa osan koulutuksen kustannuksista. Hieronnan harjoittelusta ei makseta palkkaa. Säännöllinen käytännön hieronnan harjoittelu koululla ja osaamisen edistyminen on edellytys opintojen jatkumiselle.

.

Opiskelijat Ilveksessä ja Tapparassa

Opiskelijat ovat huolehtineet pelaajista myös Jokereissa. Myös Helsinkiin matkustetaan hoitamaan koko joukkueen päivässä, jossa oppimisen tukena toimii miesten Jokereiden fysioterapeutti.

.

Urheiluhieronnan harjoittelu

Urheiluhieronnan harjoittelu suoritetaan urheilijoiden kanssa seuroissa tai yksilöurheilijoiden kanssa erikseen annetun ohjeen mukaan.

Tällä hetkellä TU:sta valmistuneita urheiluhierojia toimii mm. seuraavissa urheiluseuroissa:

Kärpät, Ilves, Tappara, Lukko, HIFK, Kalpa, JYP, HPK, KooKoo, Vaasan Sport, jalkapallon miesten maajoukkue, lentopallon miesten maajoukkue, Ilves jalkapallo edustus, Ilves naiset kansallinen liiga, TPS-A, KooKoo, Kokkolan Tiikerit, Classic salibandy, KooVee salibandy M1 ja Porin Pesäkarhut.

.

Opiskelijat Ilveksessä ja Tapparassa

Opiskelijat huolehtivat urheilijoista Rauman Lukossa. Ryhmä opiskelijoita matkustaa Raumalle ja hoitaa koko joukkueen päivässä. Lukossakin toimii Tampereen Urheiluhierojakoulusta valmistunut urheiluhieroja oppimisen tukena. Yhteistyö seuran kanssa on alkanut 2000-luvun alussa.

.

Urheiluhieroja ohjaa potilaita ja urheilijoita

Urheiluhierojan tulee osata ohjata erilaisista ongelmista kärsiviä ihmisiä suorittamaan omaehtoisesti kotiohjeiden mukaisesti hoitoon liittyviä harjoitteita. Ohjaamista harjoitellaan hieronnassa käyvien asiakkaiden kanssa.

Urheilijoiden ohjaaminen on yksi painotusalueemme, jossa huomioidaan urheilijan harjoitus- ja kilpailuohjelma. Valmistuttuaan urheiluhieroja pystyy ohjaamaan erilaisia ​​ryhmiä.

Ohjaaminen on myös osa Yksilöllinen liikunnanohjaus- eli Personal Trainer -koulutusta.

.

Urheiluhierojakurssin välikoe

Opintojen puolivälissä suoritetaan välikoe, jonka perusteella tarkistetaan opiskelijan henkilökohtaista osaamisen suunnitelmaa (HOKS) vaadittavien taitojen hankkimiseksi ja tutkinnon suorittamiseksi. Opintomenestymisen riittämättömyyden vuoksi oppilas voidaan siirtää jatkamaan opintojaan seuraavalle kurssille.

.

.

Hevos- ja koirahieronta

Opintojen aikana on mahdollista valinnaisena koulutuksena tutustua hevosen ja koiran anatomian ja fysiologian perusteisiin sekä terveydentilan arvioimiseen, oppia käsin tunnustelemaan hevosen ja koiran tuki- ja liikuntaelimistön anatomisia rakenteita.
Lisäksi tutustutaan perusterveen hevosen ja koiran hierontasuunnitelmaan ja sen toteuttamiseen sekä toteutetaan hieronta turvallisesti käyttäen klassisen hieronnan otteita sekä suoritetaan turvallisesti lihasten passiivisia venyttelyitä.

.

.

Hieronnan ammattitutkinto ja ammattioikeuden lupa

2000-luvulla kaikki vuodet laskettuna Tampereen Urheiluhierojakoulun urheiluhierojaopiskelijoiden valmistumisaste tutkinnoista on yli 99%.

Hieronnan ammattitutkintoon osallistutaan koulutuksen loppuosan aikana, jonka hyväksytysti suorittaneelle Valvira myöntää hierojan ammattioikeuden luvan. Lupa oikeuttaa käyttämään nimikesuojattua koulutettu hieroja -nimikettä. Hieroja saa luvan myötä ALV-vapauden ja hänelle myönnetään potilasvakuutus.

.

.

Aikataulut ja kustannukset

.