fbpx

Opiskele parhaassa seurassa!

”Opettajien ammatillinen pääoma on tärkein resurssimme!

Toimimalla opetuspäivän jälkeen huippu-urheilun lihashuoltotehtävissä seuroissa ja maajoukkueessa, kasvaa opettajiemme urheiluhierojan, fysioterapeutin, osteopaatin ja naprapaatin ammatillinen osaaminen yhdessä nykyurheilijan harjoittelun ja kilpaurheilun vaatimusten kanssa.

Se arvo välittyy opiskelijalle hiljaisena tietona opiskelujen aikana, arvo jota Tampereen Urheiluhierojakoulu on arvostanut jo vuodesta 1987 lähtien.”

Esa Mikko Nurmi, rehtori, urheilufysioterapeutti.

Urheiluhierojakurssi sisältää koulutukset

  • Hierojakoulutus
  • Urheiluhierojakoulutus
  • Personal Trainer -koulutus
  • Urheiluteippaus joustamattomalla teipillä (kova teippi)
  • Urheiluteippaus joustavalla teipillä (kinesioteippi)
  • Kalvokäsittely (fascia)
  • Triggerpisteiden käsittely
  • Kuivaneulaus, akupuntioneulahoidot
  • Intialainen päähieronta
  • Johdatus osteopatiaan -koulutus OOKK:ssa
  • Tutustuminen hevos- ja koirahierontaan

Hierojan ammatin kuvaus

Hieroja suunnittelee ja toteuttaa potilaan hieronnan ja hierontaa tukevat muut hoidot, ohjaa potilasta tuki- ja liikuntaelimistön oireiden hoidossa ja ennaltaehkäisyssä sekä terveellisissä elämäntavoissa.

Urheiluhierojan ammatin kuvaus

Urheiluhieroja toimii hieronnan asiantuntijana sosiaali-, terveys-, kuntoutus- ja liikunta-alalla, osaa arvioida urheilijan lihashuollon tarpeen, laatii urheilijan lihashuollon suunnitelman, toteuttaa urheiluhierontaa ja sen tukitoimia sekä arvioi ja kehittää omaa ja työyksikkönsä työtä.

Personal Trainerin ammatin kuvaus

Yksilöllinen liikunnanohjaaja – personal trainer suunnittelee asiakaslähtöisen, liikunnallisen ja terveyttä edistävän suunnitelman, ohjaa asiakkaalle erilaisia liikuntamuotoja ottaen huomioon terveyskunnon osa-alueet, jakaa tietoa ravitsemussuosituksista kohti oikeaa ateriarytmiä ja energiatasapainoa sekä välittää tietoa ravitsemussuosituksista ennen fyysistä suoritusta, suorituksen aikana ja palautumisvaiheessa.

Terveydenhoitoalan ammattilaisena hieroja / urheiluhieroja  kartoittaa ohjattavan terveystilanteen ja toimintakyvyn osana liikunnallista suunnitelmaa.

Avoimet luennot

Tutustumalla avoimiin luentoihin ennen kurssin alkua saat käsityksen siitä miten TuOppi oppimisympäristö tukee osaamisen kehittymistä.

Koulupäivän luennoilla käydään läpi teoriaa ja käytäntöä, joiden osaamisen edistymistä opiskelija voi videoluentojen avulla vahvistaa. Videoluentojen tarkoitus on myös tukea oppimisen edistymistä siinäkin tilanteessa, että opiskelija joutuu olemaan poissa lähiopetuksesta.

Opiskeluajan tulot

Tampereen Urheiluhierojakoulu välittää kaikki yrityksissä tapahtuvat hieronnat opiskelijoille.

Sivutoimisena kevytyrittäjä opiskelijan on helpoin tapa laskuttaa opintojen ajan hieronnat kotona tehdyistä hoidoista. Voit tehdä keikkaluontoisesti hierontoja myös yrityksiä laskuttamalla ja saat nopeasti rahat tilillesi.

Sinun ei tarvitse perustaa yritystä, eikä miettiä yrittäjän vastuita. Päätät itse kenelle työsi teet ja mihin hintaan.  Jos teet koulun oppilashieronnan hintaan, voit katsoa hinnastoa tästä.

Kevytyrittäjyyden voi aloittaa jo ensimmäisten opiskelukuukausien aikana.

Hierojan ja Urheiluhierojan työn edellytyksiä

Hierontatyö vaatii hyvää ergonomiaa ja hierontatyöhön liittyvää tekniikan osaamista, jonka vuoksi ammatti sopii kaiken kokoisille ihmisille.

Hierojan on hyvä olla myös itse aktiivinen liikkuja ja kiinnostunut liikunnasta sekä ihmisen hyvinvoinnista. Opiskeluaikana suositellaankin liikunnan harrastamista, joka auttaa palautumaan työharjoittelun fyysisistä ja psyykkisistä rasituksista ja antaa voimia myös teorian opiskelemiseen.

Hieronnan opiskelun ja harjoittelu

Hierojaksi opiskelu sisältää teorian ja käytännön osaamisen opiskelua ensimmäiset viisi viikkoa, jonka jälkeen loppukurssin opinnot toteutetaan yhdeksässä neljän viikon jaksossa, periodeissa.

Yhdessä periodissa opiskellaan joka toinen viikko teorian ja käytännön osaamista kuten opintojen alussa sekä kaksi viikkoa ohjattua hieronnan harjoittelua joka toinen viikko koulun hierontaklinikan aukioloaikoina yhteensä 240 tehollista hierontatuntia, n. 25 tuntia kuukaudessa:

  • periodiviikko 1 teorian ja käytännön osaamisen opintoja maanantai – torstai klo 9-15, perjantai on etäpäivä
  • periodiviikko 2 ohjattu hieronnan harjoittelu maanantai – torstai klo 09-14:30 ja perjantai klo 9-15
  • periodiviikko 3 teorian ja käytännön osaamisen opintoja maanantai – torstai klo 9-15, perjantai on etäpäivä
  • periodiviikko 4 ohjattu hieronnan harjoittelu maanantai – torstai klo 15-20, perjantai on etäpäivä.

Koululla tapahtuva hieronnan harjoittelu kattaa osan koulutuksen kustannuksista. Hieronnan harjoittelusta ei makseta palkkaa. Säännöllinen käytännön hieronnan harjoittelu koululla ja osaamisen edistyminen on edellytys opintojen jatkumiselle.

Urheiluhieronnan harjoittelu

Urheiluhieronnan harjoittelu suoritetaan urheilijoiden kanssa seuroissa tai yksilöurheilijoiden kanssa erikseen annetun ohjeen mukaan.

Tällä hetkellä TU:sta valmistuneita urheiluhierojia toimii mm. seuraavissa urheiluseuroissa:

Kärpät, Ilves, Tappara, Lukko, HIFK, Kalpa, JYP, HPK, KooKoo, Vaasan Sport, jalkapallon miesten maajoukkue, lentopallon miesten maajoukkue, Ilves jalkapallo edustus, Ilves naiset kansallinen liiga, TPS-A, KooKoo, Kokkolan Tiikerit, Classic salibandy, KooVee salibandy M1 ja Porin Pesäkarhut.

Urheiluhieroja ohjaa potilaita ja urheilijoita

Urheiluhierojan tulee osata ohjata erilaisista ongelmista kärsiviä ihmisiä suorittamaan omaehtoisesti kotiohjeiden mukaisesti hoitoon liittyviä harjoitteita. Ohjaamista harjoitellaan hieronnassa käyvien asiakkaiden kanssa.

Urheilijoiden ohjaaminen on yksi painotusalueemme, jossa huomioidaan urheilijan harjoitus- ja kilpailuohjelma. Valmistuttuaan urheiluhieroja pystyy ohjaamaan erilaisia ​​ryhmiä.

Ohjaaminen on myös osa Yksilöllinen liikunnanohjaus- eli Personal Trainer -koulutusta.

Urheiluhierojakurssin opiskelijavalinta

Opiskelijavalinta toteutetaan hakulomakkeeseen ja henkilökohtaisen haastattelun nojaten. Valinnoissa tukeudumme myös Opetushallituksen opiskelijaksi ottamista koskeviin  säädöksiin, jotka koskee myös urheiluhierojaksi opiskelua.

Urheiluhierojakurssin välikoe

Opintojen puolivälissä suoritetaan välikoe, jonka perusteella tarkistetaan opiskelijan henkilökohtaista osaamisen suunnitelmaa (HOKS) vaadittavien taitojen hankkimiseksi ja tutkinnon suorittamiseksi. Opintomenestymisen riittämättömyyden vuoksi oppilas voidaan siirtää jatkamaan opintojaan seuraavalle kurssille.

Hieronnan ammattitutkinto ja ammattioikeuden lupa

2000-luvulla kaikki vuodet laskettuna Tampereen Urheiluhierojakoulun urheiluhierojaopiskelijoiden valmistumisaste tutkinnoista on yli 99%.

Hieronnan ammattitutkintoon osallistutaan koulutuksen loppuosan aikana, jonka hyväksytysti suorittaneelle Valvira myöntää hierojan ammattioikeuden luvan. Lupa oikeuttaa käyttämään nimikesuojattua koulutettu hieroja -nimikettä. Hieroja saa luvan myötä ALV-vapauden ja hänelle myönnetään potilasvakuutus.

Tutustuminen hevos- ja koirahierontaan

Opintojen aikana on mahdollista valinnaisena koulutuksena tutustua hevosen ja koiran anatomian ja fysiologian perusteisiin sekä terveydentilan arvioimiseen, oppia käsin tunnustelemaan hevosen ja koiran tuki- ja liikuntaelimistön anatomisia rakenteita.

Lisäksi tutustutaan perusterveen hevosen ja koiran hierontasuunnitelmaan ja sen toteuttamiseen sekä toteutetaan hieronta turvallisesti käyttäen klassisen hieronnan otteita sekä suoritetaan turvallisesti lihasten passiivisia venyttelyitä.

Lue lisää hevos- ja koirahieronnasta tästä >>