Skip to main content

Urheiluhierontaklinikka

Tampereen Urheiluhierojakoulun yhteistyökumppanit:

-- -- -- -- ---- ---- -- --Haka

 

Lukuvuoden 2016-2017 aikana ajanvaraus urheilijoille puh. (03) 2110050

 

  • UH-klinikka avoinna ajalla ( 19.09.2016 - 22.06.2017 )
    • ma-to klo 13:00 - 18:00
  • varattavissa 75 min aikoja; sis. alkututkiminen - hieronta - muut tukitoimet - loppututkiminen
  • klo 13.00-14:15 ( 75 min )
  • klo 14:15-15:30 ( 75 min )
  • klo 15:30-16:45 ( 75 min )
  • klo 16:45-18:00 ( 75 min )
  • Kahta peräkkäistä aikaa samalle päivälle ei saa varata. 

 

Urheiluhierontaklinikalle valittiin kahdeksi lukuvuodeksi 238 urheilijaa.

Seuraavan kerran valitsemme urheilijoita elokuussa 2018.

 

Hyvinvointihanke

KOHTI TASAPAINOISTA LIHASHUOLTOA 2020

- työelämän muutoksiin valmiita asiantuntijoita - yhteistyössä oppilaitos, opiskelijat ja urheilijat
 

1. HANKKEEN TARVE, TAVOITEET JA KOHDERYHMÄ

Tavoitteena on kouluttaa työelämän muutosten hallintaan kykeneviä osaavia asiantuntijoita. Tavoitteena on lisäksi opetussuunnitelman syventäminen tutkinnonperusteita mukaillen terveen tai vammautuneen kuntoilijan ja huippu-urheilevan ihmisen liikkumisen ja toimintakyvyn arvioimiseen sekä yksilöllisen hoitosuunnitelman suunnitteluun ja toteutukseen liikkumisen, urheilun sekä valmennuksen lainalaisuudet huomioon ottaen.

2. TOTEUTUS JA TULOKSET

Hanke on aloitettu toukokuussa 2014 Tampereen Urheiluhierojakoulun urheiluklinikalla. Hankkeesta vastaa opettaja Markus Kuusijoensuu. Tampereen Urheiluhierojakoulun ydintehtävänä on kouluttaa osaajia hyvinvoinnin, terveyden ja urheiluterveyden alalle. Oppilaitoksen urheiluklinikan tehtävänä on oppimisen tukeminen ja kehittäminen niin, että se tukee hyvinvoinnin, työelämän, liikunnan ja huippu-urheilun kehittämistä. Urheiluklinikan toiminta tukee urheilualan laaja-alaista menestymistä Suomessa.

Urheiluklinikalla opiskelijat suorittavat työharjoittelua huolehtimalla urheilijoiden lihashuollosta. Opiskelijat ovat osana urheilijan lihashuoltoryhmää ja saavat näin ajantasaista oppia ja kokemusta eri lajien SM- JA MM-tason urheilijoiden lihashuollosta, urheilulajeista ja terveydestä.

Hankkeen yhteistyökumppanina on mm. Varalan Urheiluopisto. Hierojan erikoisammattitutkintoa mukaillen olemme laatineet osana hanketta koulutuspaketin, jonka käytännön toteutuksesta vastaa Varalan Urheiluopisto. Koulutus käsittää hierojan toimimisen osana urheilijan valmennustiimiä. Koulutus sisältää valmennuksen ohjelmointia, elinjärjestelmien kuormittumista ja palautumista, vuosisuunnitelman rakentamista ja peruskunto- ja kilpakauden harjoittelun ja valmistautumisen esimerkkiviikon rakentamista.