Teippauskoulutus

Koulutuksessa käydään läpi kinesioteippauksen perustekniikat ja teippaussovelluksia tuki- ja liikuntaelinongelmien sekä urheiluvammojen kuntouttamiseen.

Koulutus soveltuu terveys- ja liikunta-alan ammattilaisille ja opiskelijoille. Kouluttajana Tampereen Urheiluhierojakoulun opettaja, fysioterapeutti Markus Kuusijoensuu. Koulutus sisältää kirjallisen oppimateriaalin, video-oppimateriaalia ja koulutuksessa käytettävät teipit.

– päivämäärä avoin
– koulutus klo 9:00-15:00
– hinta avoin (sisältää teipit)
– ilmoittaudu täyttämällä hakulomake

Lisätietoja koulutuksesta markus@tu.fi

Fasciakäsittelykoulutus

Koulutuksessa käydään läpi faskioiden merkitystä ihmisen toimintaan ja perehdytään tutkimaan sekä tuntemaan kudosten ominaisuuksia. Koulutuksessa on paljon käytäntöä ja faskiatekniikoina käytetään kudosspesifejä tekniikoita.

Koulutus soveltuu fysioterapeuteille ja hierojille sekä niiden alojen opiskelijoille.

Shiatsuhieronta, akupiste- ja triggerhieronta

Shiatsuhierontakoulutus

Shiatsuhieronta perustuu akukanavien energian avaamiseen hoitajan omaa kehon painoa hyödyntävillä otteilla (kämmen, peukalot, rystyset, kyynärvarret, jalkapohjat) sekä venyttävillä liikkeillä.

Shiatsuhoidolla saadaan kehon lukkoja aukeamaan ja sitä kautta hoidetaan erilaisia vaivoja kuten päänsärkyä, selkävaivoja, issiasta, uniongelmia, jumittuneita hartioita, stressiä ym.

Akupiste- ja trikkerhieronta

Kiinalaiset keksivät jo yli neljätuhatta vuotta sitten, että painamalla tiettyjä pisteitä iholla saatiin aikaan suotuisia vaikutuksia muualla kehossa.

Akupainannan idea perustuu ajatukseen, että ihmisen elintoimintoja säätelee kehossa virtaava perusenergia eli Qi. Qi ohjaa hengitystä, sydämenlyöntejä, aineenvaihduntaa, seksuaalisuutta ja tunteita. Ihminen pysyy terveenä, kun Qi virtaa vapaasti. Jos se salpautuu tai vähenee, ihminen sairastuu.

Tiettyjä pisteitä painelemalla salpaumat häviävät ja energia virtaa vapaasti.

Triggerpisteet – lihakset kipupisteet

Aristavia kohtia, kyhmyjä poikkijuovaisessa lihaksessa 

Aktiivilla triggerillä tarkoitetaan lihaksessa olevaa aristuskohtaa, joka jo itsessään aiheuttaa ympäristöön säteilevää epämääräistä kipua.

Latentit triggerit- (ei aktiiviset) paljastuvat vasta palpaation yhteydessä tai tätä triggerialuetta neulottaessa.

Akupainannalla voidaan laukaista stressiä ja hoitaa ja ehkäistä urheiluvammoja. Hieronnan ohella sillä voi rentouttaa lihaksia sekä aktivoida veren ja imunesteen kiertoa.

Akupainanta on tehokas tapa hoitaa mm. selkäsärkyjä, niska- ja hartiakipuja, lihasjäykkyyttä, migreeniä, käsivarsien ja jalkojen kivut ja puutumiset, unettomuus, krampit ja suonenvedot ruoansulatusvaivat yms.

  • päivämäärä avoin
  • koulutus klo 9:00-15:00
  • hinta avoin
  • ilmoittaudu täyttämällä hakulomake